Den zdraví - projektový den

22.04.2016 21:17

Dne 22. 4. 2016 proběhl na škole projektový den zaměřený opět na zdraví. Letos mezi nás zavítali i studenti lékařské fakulty v Brně.

Žáci plnili různé úkoly, soutěžili a úspěšně spolupracovali. Dozvěděli se, jak správně poskytnout první pomoc při zástavě srdce, jak u dospělé osoby, tak u miminek, a jak správně zavolat pomoc. Nakonec si vše i prakticky vyzkoušeli.

Na dalších stanovištích se dozvěděli nové informace ohledně problematiky palmového oleje, třídili obaly od různých potravin, hledali výrobky bez palmového oleje, učili se číst etikety na výrobcích a pracovali s webovými stránkami https://www.zdravapotravina.cz/, na kterých je spousta užitečných informací ohledně přidaných aditiv, přehled škodlivosti jednotlivých E-ček i několik zdravých receptů.

Nakonec se žáci naší školy zapojili do výzvy celosvětového projektu Rallye Wavetrophy a napsali své vzkazy, nápady a závazky, jak omezit spotřebu energie na planetě, jak využívat obnovitelné zdroje, jak přispívat ke snižování emisí, prostě nějaký tip, jak pomoci planetě Zemi. 

 

Fotodokumentace: https://andilast.rajce.idnes.cz/Den_Zdravi_22.04.2016/