HODINA - DEN - TÝDEN

27.03.2019 19:40

HODINA - DEN - TÝDEN

HODINA ZEMĚ- V sobotu 30. března od 20:30 do 21:30 - zhasněme na hodinu všechna světla v domě a symbolicky tak podpořme ochranu klimatu.

99 % obyvatel Evropy dnes pohybuje v prostředí se světelným znečištěním. Rostoucí spotřeba světla je paralelní s nárůstem nedostatku spánku.

 

DEN ZEMĚ - V pondělí 22. dubna se již tradičně na celém světě slaví Den Země. Je to příležitost upozornit na environmentální problematiku a informovat veřejnost, co se dá proti negativním civilizačním dopadům dělat, případně co se v tomto směru již povedlo.  

 

TÝDEN ZEMĚ – TÝDEN UDRŽITELNÉHO ROZVOJE - Od 30. května do 5. června se mnoho institucí, spolků, komunitních organizací, podniků atd. zapojuje do iniciativy, podporující udržitelný rozvoj. Přednášky, filmová promítání, konference, výstavy - je toho prostě spousta, co se v tu dobu děje - můžete navštívit nebo i sami uspořádat. V rámci této akce proběhne například v Brně  5. 6. 2019 v čase od 16:30 – 18:30 komentovaná prohlídka pasivní budovy Nadace Partnerství na Údolní 33.
 

zdroje: www.tydenudrzitelnosti.cz/o-projektu/

josefstepanek.cz/svetelne-znecisteni-tichy-nepritel-hvezd