Hodina Země - Česko v sobotu zhasne (24. 3. 2018)

21.03.2018 23:44

"Svoji budoucnost si vytváříš tím, co děláš dnes, ne zítra!" 

 

Šedesát obcí v České republice, z toho sedm statutárních měst, a více než tisíc domácností se rozhodlo letos zapojit do Hodiny Země – 11. ročníku celosvětové kampaně, během které lidé na hodinu zhasnou světla jako vzkaz, že jim osud místa, kde žijí, není lhostejný. Účastníci dají symbolickým zhasnutím najevo svou podporu ochraně životního prostředí a připomenou, že vědí o změně klimatu, a že se chtějí podílet na jeho řešení.

Hodina Země je mezinárodní akce zavedená Světovým fondem na ochranu přírody. První ročník proběhl v roce 2007 v Sydney v Austrálii. Na hodinu tehdy zhasla světla na slavné budově australské Opery a do kampaně se zapojily více než 2 miliony Australanů.

Během let se nejrozsáhlejší dobrovolná akce rozšířila do celého světa. V roce 2009 světla vypnulo 4159 měst v 88 zemích. Světla už zhasla egyptské pyramidy v Gíze, socha Krista spasitele v Brazílii i pařížská Eiffelova věž.

 

Od roku 2010 akce probíhá i v České republice. Koná se vždy poslední sobotu v měsíci březnu a letos proběhne v sobotu 24. března ve 20:30 hodin.

Připojíte se také? I malá změna může mít velký dopad. Tak proč nezačít hned? 

 

Zdroj textu: www.national-geographic.cz/clanky/cesko-v-sobotu-na-hodinu-zhasne-pripoji-se-k-nemu-desitky-dalsich-statu-20180321.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu