Postavme se za lesy

18.05.2015 19:34

Máme pro Vás další dobrou zprávu. Firma 3M, která stojí za žlutými lepícími Post-It poznámkovými papírky, hojně využívanými po celém světě,oznámila novou politiku udržitelného čerpání papíru a stanovila si jasná pravidla.Zavázala se že nadále nebude využívat papír pocházející ze zdrojů ohrožujících lesy s vysokou ochranářskou hodnotou, neporušenou lesní krajinu či oblasti skladující vysoké množství uhlíku.

Jedná se o velký pokrok v dlouholeté kampani vedné našimi přáteli v organizaci ForestEthics, k níž se před nedávnem připojilo i Greenpeace. Firma 3M se k němu odhodlala krátce poté, co jsme upozornili na praktiky jejich dodavatele, firmy Resolute Forest Products (RFP). Ta v současné době těží dřevo na území původních obyvatel bez povolení, ničí tamní cenné ekosystémy a ohrožuje populace mnoha druhů zvířat.

Přes 50 000 lidí již odeslalo výzvu řediteli firmy RFP, aby se zavázal k udržitelným lesnickým praktikám. A následně tak učinila i sama firma 3M, která kontroverznímu těžařskému gigantu Resolute Forest Products oznámila, že pokud se nezačne řídit jejími novými standardy, přijde o své obchody.

Stále více společností naslouchá svým zákazníkům, kteří nechtějí kupovat výrobky zapojené do destrukce lesů. Pomozte nám proto prosím i Vy. Každý hlas je důležitý. Připojte se ještě dnes k Výzvě #StandForForests a společně tak můžeme přesvědčit firmu Resolute Forest Products, aby změnila své chování.

Děkujeme Vám! 

S přátelským pozdravem, 

Lenka Severová 
pralesní kampaň Greenpeace ČR

P.S. Greenpeace nepřijímá finance od firem, států ani politických stran. Fungovat můžeme jen díky podpoře jednotlivců. Prosím, přispějte na ochranu lesů i Vy!

 

 

 

 

Klikni na obrázek!